קייטרינג לאירועים הוא אחד האלמנטים החשובים ביותר בכל אירוע. כולם זוכרים את המזון שהוגש להם באירוע ונוהגים לדבר עליו לטובה או לרעה. בחלק גדול מהאירועים הגדרת ההצלחה או הכישלון של האירוע תלויה באיכות הקייטרינג שהוגש בו. כדי לשפר את חוויית הקייטרינג באירוע שאתם מתכננים, כדאי לדעת להתאים את הקייטרינג לסוג האירוע.
מארגני אירועים עסקיים חושבים לעתים שכל שירותי הקייטרינג זהים אבל אין זה המצב בפועל. יש שירותי קייטרינג שמותאמים לאירועים עסקיים מסוגים שונים, וחשוב להתאים את הקייטרינג לסוג האירוע כדי לתת את הטוב ביותר לקהל הנוכחים באירוע.
כדאי ראשית כל לשאול את חברת הקייטרינג שפונים אליה, אם היא מנוסה באירועים דומים לזה שאתם מתכננים ואם יש לה תפריט שמתאים לאירוע שלכם לפי כל המידע שתספקו להם. חלק מהחברות הללו יענו בתשובה חיובית אך חלק אולי בתשובה שלילית ומכאן תוכלו להתקדם הלאה.
איזה שירותי קייטרינג עסקיים קיימים?
יש מספר סוגים של שירותי קייטרינג לאירועים עסקיים, אך 3 מהם תופסים את מרבית נתח השוק של הענף.
- קייטרינג להרמת כוסית – אירועים של הרמת כוסית מתקיימים לרוב במשרדי החברה והם לכבוד לקוח גדול חדש שגויס, יום הולדת של אחד מהעובדים, גדילה של העסק או בערב חג וכדומה. לרוב מדובר על מספר עובדים מצומצם עד עשרות עובדים בודדים בחברות גדולות יותר. בד"כ קייטרינג להרמת כוסית יכלול כיבוד קל, שתיה חמה וקרה, כריכונים במגוון טעמים ואולי גם סושי וכדומה.
- קייטרינג לאירועי חברה – כאן מדובר על קשת רחבה של אפשרויות לאירוע ויכולים להיות נוכחים בו בין עשרות למאות עובדים או משתתפים. אם מדובר על גיוס הון, הנפקה, יום גיבוש, מסיבת סוף שנה או כל אירוע "גדול" או משמעותי אחר, יש להגיש קייטרינג שמתאים לסדר הגודל של האירוע. לרוב יוגש קייטרינג חלבי שכולל מנות פתיחה, פינגר פודס וכמה מנות עיקריות "כבדות יותר כמו פסטות, פוקצ'ות וסלטים. כמובן שיש אירועי חברה שנערכים בשטח ואז יש אפשרות של קייטרינג בשרי של "על האד" או קייטרינג אסאדו מושקע ומיוחד יותר.
- קייטרינג לכנס מקצועי – כאשר מתקיים כנס מקצועי מדובר בד"כ על מאות משתתפים (או לכל הפחות 100…) וכבר אין מדובר על אירוע קטן ולכן יש להיערך בהתאם. שרותי קייטרינג לאירוע בסדר גודל כזה חשוב שיכללו מנות פינגר פודס או דוכני מזון "קל" שיוגשו לאורחים בתחילת האירוע ובנוסף יהיו שירותי קייטרינג שמגישים מנות קייטרינג חלבי או בשרי (אחד מהשניים כמובן) עבור מי שמעוניינים בכך או לכל באי הכנס (תלוי בסוג האירוע). יש לשים דגש על מנות משביעות ולקחת בחשבון שזה אירוע של כמה שעות.
לסיכום, נציין שאין קייטרינג אחד שדומה לאחר וחשוב להתאים את הקייטרינג שמזמינים לסוג האירוע, המיקום שלו, מספר המשתתפים והסיבה לאירוע. כל אלו מרכיבים חשובים בבחירה של קייטרינג בסגנון ובהיקף שיבטיח מזון טעים ומספק עבור כל המשתתפים באירוע העסקי שלכם.
המאמר נכתב בשיתוף עם נדב קייטרינג אשר מעניקים שירותי קייטרינג לאירועים בבת ים והסביבה הקרובה.