לצערנו מתרחשות מדי יום עשרות עד מאות תאונות עבודה בישראל. אנו בכל רגע נתון יכולים להיות אלו שנפגעו ואז לשאול את עצמנו מה עושים. התשובה הקצרה היא לשכור שירותי עורך דין תאונות עבודה והתשובה הארוכה יותר היא גם לתבוע את המעסיק בגין הנזק שנגרם. בעזרת עורך הדין תעלו את הסיכוי לקבל פיצוי מרבי בתביעה שלכם.
עובד שנפגע בתאונת עבודה זכאי להגיש תביעת פיצויים מול ביטוח לאומי וגם מול חברת הביטוח של המעסיק שלו. בשני המקרים כדאי מאוד לקבל יעוץ וליווי משפטי של עורך דין נזיקין כדי למקסם את הסיכוי שלכם לזכות בתביעות הללו.
מה ההבדל בין תביעה מול ביטוח לאומי ומול המעסיק?
יש שני הבדלים משמעותיים בין התביעות:
- ההבדל הראשון בין שתי התביעות הללו מתחיל בכך שתהליך הגשת תביעה נגד ביטוח לאומי צריך להתחיל עד שנה מיום האירוע ואילו ניתן לתבוע את חברת הביטוח של המעסיק בגין רשלנות עד 7 שנים מיום האירוע.
- ההבדל השני הוא שבעוד שבתביעה מול ביטוח לאומי אין צורך לחפש אשמה של המעסיק, העובד או גורם שלישי בסיבה לתאונה, הרי שבעת תביעה מול המעסיק בגין רשלנות שגרמה לתאונת העבודה, יש להוכיח שהמעסיק גרם לתאונת העבודה של העובד ולנזקים שנגרמו לו בשל כך.
תמיד כדאי להתייעץ עם עורך דין תאונות עבודה לפני כל הגשת תביעה כדי לדעת מה המצב שלכם.
איך לקבל את הפיצוי המקסימלי מהמעסיק?
במקרה ואתם נפגעים בתאונת עבודה, יש לפנות בהקדם אל המעסיק ולבקש ממנו טופס ביטוח לאומי 250. בטופס הזה מפרט המעסיק את פרטי התאונה וי שלוודא שכל הפרטים נכונים. טופס זה מאפשר קבלת טיפול רפואי בקופת חולים או בית חולים וציון שהטיפול הוא בגין תאונת עבודה. טפסים ומסמכים כאלה הם בעלי משמעות רבה בהמשך התהליך מול ביטוח לאומי וחברת הביטוח.
יש לבצע בדיקות ולערוך טיפולים שנדרשים לטפל בבעיה שנגרמה עקב התאונה ולא להתעלם מהפניות רופאים או הצעות של טיפולים שונים. דבר זה יכול לפגוע בכם בהמשך בכל הנוגע להיקף הנזק שנגרם לכם והתעלמות מאמצעים שונים שיכולים להקטין את הנזק או הכאב.
בנוסף לכך יש לאסוף בצורה מסודרת את כל הניירת הרלוונטית, החל מהפניות לבדיקות, טיפולי פיזיותרפיה, טיפולים של רפואה משלימה, צילומים רנטגן או סיטי, בדיקות הדמיה ועוד. כל אלו הם חלק חשוב מאוד לשלבים הבאים של התביעה שלכם.
מהי חובת המעסיק כלפי בטחון העובדים?
חלק משמעותי מהתביעה מול חברת הביטוח של המעסיק היא הוכחה שהוא נהג כלפי העובד ברשלנות שהובילה לתאונת העבודה. כאן המקום לציין שעל כל מעסיק לדאוג לביטחון העובדים שלו בשטח העבודה ובמהלך העבודה.
על המעסיק לדאוג לכל אלו:
- הדרכה של העובדים על סיכונים בסביבת העבודה
- דאגה של מענה בטיחותי כדי למנוע נזק מהעובדים
- סילוק של גורמי סיכון משטח העבודה
- אספקה של ציוד מגן תקני להגנה על העובדים
- לוודא שהעובדים עושים שימוש באמצעים ובציוד המגן שמסופק להם
מעסיק שלא עושה כל זאת יכול להיות חשוף לתביעה של רשלנות אשר הובילה לתאונת עבודה.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד טל בייצר – עורך דין נזיקין בצפון אשר מעניק ליווי משפטי אפקטיבי, נכון וממוקד לצורך השגת הפיצוי הכספי המקסימלי שניתן לקבל על פי חוק. אם אתם מחפשים עו"ד נזיקין בחיפה או עו"ד נזיקין בקריות – עו"ד טל בייצר הוא הכתובת!