המשפט המפורסם של "זול עולה ביוקר" תקף בהחלט גם לכל נושא אחסון אתרים. מרבית בעלי האתרים בוחרים לאחסן את האתר שלהם אצל הספק שמציע את המחיר הזול ביותר, ולא מבינים שבשביל כמה שקלים יותר, הם יכולים לקבל הרבה יותר משרת האחסון ולשדרג את ביצועי האתר שלהם בכמה דרגות.
אחד המרכיבים החשובים ביותר בפעילות התקינה של כל אתר אינטרנט היא שרת האחסון ששוכרים עבורו. כל אתר אינטרנט "יושב" בשרת אחסון שמאפשר לו את החיבור לרשת האינטרנט ולמעשה מקשר בין הגולשים לאתר האינטרנט.
במשך שנים ארוכות הבחירה של רוב בעלי האתרים הייתה בחירה של ספק אחסון אתרים הזול ביותר שמצאו, באמצעות אחסון בשרת שיתופי, וחלק לא קטן מאותם בעלי אתרים הצטערו על כך בשלב כזה או אחר בחיי האתר שלהם. יש חסרונות רבים בבחירה בשרת שיתופי זול וחשוב להבין מדוע יש משמעות כה רבה לשרת האחסון שבוחרים לאתר האינטרנט. אלו שכבר הבינו את זה עוברים בשנים האחרונות אל שרתי אחסון בענן.
למה לא שווה לקנות אחסון אתרים זול?
יש כמה חסרונות בולטים בחבילות של אחסון אתרים זול:
- ביצועים – בשרת אחסון שיתופי כל האתרים שמאוחסנים עליו (לעתים אלפים) מקבלים את אותם משאבי מערכת, כל אחד באופן יחסי לצריכה שלו ברגע נתון. כלומר אם יש עומסים על האתרים השכנים שלך לשרת, האתר שלך יעלה לאט יותר או אפילו ייתקע מדי פעם.
- אבטחה – בעיית השכנים חמורה יותר בכל הקשור לאבטחה. בשרת שיתופי זול יש חלוקה לתיקיות על גבי השרת אבל פריצה לאתר אחד מקלה את הדרך לפריצה לאתרים השכנים שלו שלא מאובטחים טוב מספיק. בעיה גדולה מאוד בתקופה הנוכחית.
- גיבוי – בשרתים זולים אין שירותי גיבוי או שהם מוגבלים בזמן שיחזור או היקף הגיבוי. הדבר יכול להיות בעייתי כאשר יש לכם פריצה לאתר או שהוא נפגע עקב טעות אנוש וכדומה.
- תחזוקה – שרת שיתופי לעתים עובר למצב תחזוקה של כמה דקות או אפילו שעות במקרים חריגים עקב החלפת רכיבים בשרת, תשתיות או תוכנה כלשהי שקשורה לניהול שלו. הדבר יכול לפגום בנוכחות של האתר שלכם ברשת באותו הזמן. לרוב גם לא מיידעים אתכם על זמני התחזוקה הללו.
- מערכת ניהול – בשרתים זולים מערכת הניהול תהיה פשוטה ובסיסית כי חברת האחסון רוצה לחסוך הוצאות. לכן יש מקרים שתצטרכו איש טכני לבצע עבורכם פעולות כלשהן או את שרות הלקוחות של חברת האחסון עצמה, ופה אולי תאלצו לחכות יום או יומיים לשירות פנוי.
איזה אחסון אתרים מומלץ?
אז אחרי שמבינים כמה שרת אחסון זול יכול להיות בעייתי עד מסוכן לאתר שלך, אפשר לחפש שרתים טובים יותר. הפופולאריים כיום הם שרתי אחסון בענן שנקראים גם שרתים וירטואליים ומאפשרים הקצאת משאבים בהתאמה אישית לאתר שלכם, אבטחה ברמה גבוהה ותחזוקה של צוות טכני זמין 24 שעות ביממה.
מעבר לכך בשרת אחסון וירטואלי תוכלו להזמין מראש שרת שמותאם עבור אחסון וורדפרס או עבור אחסון ג'ומלה, שתי מערכות ניהול אתרים פופולאריות מאוד. ההתאמות עבורן מייעלות את הביצועים פי כמה וכמה, והעלות? -כמה עשרות שקלים נוספים כל חודש לכל היותר. שווה ביותר ביחס לשרת אחסון שיתופי.
המאמר נכתב בשיתוף עם Sweethome אשר מציעה אחסון אתרים מומלץ על גבי תשתית מחשוב ענן ישראלית. אם יש לך חנות, אתר תדמיתי או בלוג – זה הזמן להתקדם לשירותים המתקדמים של Sweethome וליהנות משקט נפשי, ביצועים ואבטחת מידע חסרת פשרות.