במדינת ישראל יש ביטוח תאונות אישיות לתלמידים שנועד לכסות את התלמידים לאורך כל השנה, בכל מקום ובכל זמן. ההחרגה היחידה לביטוח זה , היא שהוא איננו מכסה פגיעות שמכוסות על ידי הביטוח הלאומי. בשל כך חשוב להכיר מה כוללת הפוליסה ומה היא מכסה.
תלמידי ישראל מגיל 3 עד 18 מבוטחים בביטוח תאונות תלמידים שנועדה להעניק להם כיסוי מקיף לכל פגיעה שתיגרם להם בכל מקום ובכל זמן, למעט פגיעות שמכוסות על ידי ביטוח לאומי דוגמת תאונות עבודה, פגיעות בשל פעולות איבה (טרור) וכדומה.
ביטוח תאונות למידים הוא במסגרת אחריות רשת החינוך המקומית שבתחום השיפוט שלה נמצא המוסד החינוכי בו לומד התלמיד. לדוגמא, מחלקת החינוך בעיריית חיפה אחראית לביטוח תאונות תלמידים של כל התלמידים הלומדים במוסדות החינוך בעיר חיפה.
מי זכאים לביטוח תאונות תלמידים?
הזכאות לביטוח תאונות תלמידים הוא עבור:
- כל ילד מגיל 3 שלומד בגן ילדים
- כל ילד בכיתות א' עד י"ב שלומד במוסד חינוכי מוכר
- תלמידים שסיימו לימודיהם בכיתה י"א עד גיל 18
- תלמידים ששר החינוך מאשר את הביטוח עבורם גם אם טרם השלימו את תכנית הלימודים של כיתה י"ב
מה העלות של פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים?
סכום הביטוח נקבע מדי שנה ע"י וועדת החינוך של הכנסת ומפורסם בחוזר מנכ"ל עדכני לשנת הלימודים הקרובה.
התשלום נגבה מההורים של התלמידים במסגרת תשלומי ההורים בתחילת השנה על ידי מחלקת החינוך ברשות המקומית שבשטחה המוסד החינוכי פועל.
העלות נכון לשנה הקודמת היה 49 ₪ לכל השנה עבור ביטוח תאונות תלמידים.
מה כוללת פוליסת הביטוח?
הפוליסה מכסה את הזכאים לה מסביב לשעון ובכל מקום. רבים חושבים שהיא מכסה את התלמידים רק במוסד החינוכי בו הם לומדים ורק בזמן הלימודים אך לא כך הדבר.
מספר דוגמאות לכיסוי של פוליסת תאונות תלמידים:
- משחק בגן משחקים – ילד שנפצע בגן משחקים בשעות אחה"צ נכלל בפוליסה.
- טיול בטבע – ילד שנפגע בעת טיול משפחתי בסופשבוע באחד הפארקים נכלל בפוליסה.
- חופשה בחו"ל – ילד שנפצע בעת שהייה בנופש או חופשה בחוץ לארץ נכלל בפוליסה.
כפי שניתן להבין הכיסוי הוא לכל מקום ובכל שעה.
איך מפעילים את הפוליסה במקרה הצורך?
במקרה שתלמיד נפגע יש לבקש מביה"ס אישור על כך (אם קרה בזמן ביה"ס) ולגשת עם האישור לקופת החולים כדי לקבל התחייבות עבור חדר המיון או הטיפול הרפואי שיקבל הילד. אם אין מדובר באירוע בשטח ביה"ס פשוט מפעילים את הפוליסה.
כאשר מדובר על פגיעה שאיננה "קלה" יש לפנות אל עורך דין נזיקין אשר מתמחה בהגשת תביעות ביטוח ופנסיה ולקבל ייעוץ משפטי שיכול לעזור לכם איך להתנהל הלאה ולקבל את המגיע לכם על פי הפוליסה. רק עורך דין נזיקין יכול לדאוג לכך שתקבלו את כל המגיע לכם על פי חוק.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד לירן גודיס – עורך דין נזקי גוף, אשר מתמחה בייצוג של נפגעים ובני משפחותיהם מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח והפנסיה הגדולות במשק.